Kledij doorverkopen?
Afspraken en regels:
- Circuflair neemt je kledij over per seizoen:
- zomer/lente overname vanaf maart
- herfst/winter overname vanaf augustus
- Jouw kledij MOET vooraf nog eens gewassen worden (strijken is enkel verplicht bij kreukgevoelige kledij). Zelfs als jouw kleren gewoon uit de kast komen, verwacht ik dat ze allemaal nog eens de wasmachine ingaan!
- Kledij met gaten, scheuren, vlekken,... wordt NIET DOORVERKOCHT. Bij leuke stuks wil ik deze gerust overnemen voor herstelling of upcycling (onderling te bespreken). Maar hier word je NIET voor uitbetaald.
- Neemt Circuflair NIET aan: schoenen, accessoires, mutsen en sjaals, ondergoed, sportkledij, zwemkledij, kousen, nylons/leggings, pyjama’s en zwangerschapskledij.
- Volgende merken verkoopt Circuflair niet door: Shein, Primark, Zeeman, Wibra, Temu, Fashion Nova, Tex… Deze lijst is niet eindig. Gezien ik geen volledig zicht heb op de (Ultra) Fast Fashion merken met wegwerpkwaliteit zal ik de binnengebrachte kledij altijd zelf nog eens goed nakijken. Na verloop van tijd kan het zijn dat ik merken zal toevoegen aan deze lijst. Wees zelf ook kritisch: als de originele prijs van een stuk < €5 - €10 was (afhankelijk van het type kledingstuk) en het niet kwalitatief aanvoelt, breng je het best niet binnen bij mij. Dat wil niet zeggen dat ik merken zoals H&M en Zara bv. weiger. Deze hebben naar mijn gevoel iets meer kwaliteit dan deze van bv. Primark. En beter hergebruiken dan dat deze op de afvalberg belanden, toch?
- De kledij wordt NIET opgehaald maar breng je zelf (na afspraak) binnen bij mij in Gent of in Lochristi.
- Opgelet: ik ben geen sorteercentrum en heb dus geen zin in een wekelijks ritje naar het containerpark voor textielafval. Ga dus zelf goed door alle kledij voor je ze binnenbrengt bij mij. Stel je de vraag of je dit zelf nog zou kopen? Voelt de stof nog soepel? Is de stof niet teveel opgewold? Heeft het kledingstuk nog een mooie vorm?...Ervaring leert dat het belangrijk is dat ik dit nog eens herhaal! Ik controleer nog eens alles bij binnenkomst en kan items weigeren. Zorg er dus voor dat ik geen items moet weigeren!
- Circuflair bepaalt de verkoopprijs. Dit gebeurt op basis van het merk, een schatting van de originele prijs en de kwaliteit. Akkoord gaan met deze voorwaarden is akkoord gaan met de prijs (ook wanneer er een afprijzing plaatsvindt).
- Alle kledingstukken worden geïnventariseerd. Een persoonlijk google doc en spreadsheet worden gedeeld met jou. Daarop kan je de status van je binnengebrachte kledij volgen en zien wat er nog moet uitbetaald worden. Ik probeer deze documenten steeds zo snel mogelijk up to date te brengen. Ook van de items die ik alsnog weiger omdat ze niet verkoopbaar zijn zal je een lijstje vinden. Je hebt dus wel een Google account nodig.
- De kleren blijven 3 maand op de webshop staan.
- Wanneer een kledingstuk verkocht geraakt, is 35% van de verkoopprijs voor jou. Uitbetaling gebeurt dus pas NA verkoop.
- Als het kledingstuk na 3 maand niet verkocht geraakt, wordt het van de webshop gehaald. Op voorhand geef je zelf aan of je de kleding dan liefst terugneemt of ik ze mag gebruiken voor upcycling projecten of doneer. Hiervoor krijg je geen geld uitbetaald. Ophalen gebeurt binnen de 2 weken. De beslissing maak je voor je kleren in het algemeen en niet per kledingstuk. Deze beslissing geldt ook voor de geweigerde items.
- Circuflair betaalt je uit elke 2 maanden op de laatste dag van de 2e maand: februari, april, juni, augustus, oktober, december.
- Wanneer je de afspraken niet goed naleeft, kan ik beslissen de samenwerking stop te zetten.
Waar je zeker nog op moet letten vóór je jouw kledij binnenbrengt!

Overtuigd van de samenwerking?
Neem dan contact op via onderstaand formulier en geef even aan over hoeveel stuks het ongeveer zou gaan. Je ontvangt dan zo snel mogelijk een mail in je inbox met de verdere stappen. Bekijk alvast ook eens het filmpje hierboven als je dat nog niet gedaan hebt.